web builder software

DE BLAUWE BIOTOOP


"We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt."
- Einstein

De wijze waarop Zorg en zorgorganisaties georganiseerd dreigen te blijven bewijst deze stelling. Het onaangepast zijn aan de kleurrijke cultuurdiversiteit wordt hun failliet. ‘De Blauwe Biotoop’ schiet met gestrekt been in de structuur en cultuur van de directief gestuurde Zorg. De metafoor leggend met haaien en dolfijnen, rood en blauw, concurrerend, samenwerkend, krijsende zeemeeuwen en tolerante waterlanders. Vervolgens voert het de lezer via praktijkvoorbeelden, visie en werkmodellen naar een verbonden kwaliteitssamenleving. Gebouwd op en mét de diversiteit aan zorgvragers. Een reisgids naar een cultuurdiverse kwaliteitssamenleving.

Haaien en dolfijnen

(Een fragment uit het boek)

Bloedrood en oceaanblauw

De meeste haaien zijn van nature aaseters.

Ze bestaan al sinds de oertijden en de evolutie heeft ze in de kern niet veranderd. Ze ruimen het aas op en jagen op de zieken en zwakkeren. Zij overleven door als eerste de beste prooi te bemachtigen. Ze werken niet samen en communiceren via lichaamstaal. Zij hebben geen stembanden en hebben deze niet nodig. Indien de prooi onvolledig voorziet in de behoefte kunnen zij elkaar aanvallen.

Het zijn net de klassieke zorgorganisaties. Het is opmerkelijk hoe het gedrag van bestuurders en hun management hiervan soms overeenkomt.

 

Dolfijnen zijn intelligente zoogdieren.

Ze bevolken vele oceanen en zeeën en zijn in de tijd geëvolueerd tot wezens met een eigen identiteit. Zij communiceren op een uiterst ingenieuze wijze door middel van geluid en lichaamstaal. Om hun doelen te bereiken werken ze samen. Er zijn vele verslagen van dolfijnen die samenwerken om drenkelingen te redden van haaien of van de verdrinkingsdood.

 

Dr. Naomi Rose van het Animal Welfare Institute te Washington, verklaart het gedrag van de dolfijnen als volgt:

"Dolfijnen redden mensen in nood, omdat ze zeer onzelfzuchtig zijn. Ze reageren instinctief op een hulpbehoevend mens of ander dier, net zoals ze zouden doen bij een familielid, door ze te beschermen tegen roofdieren en door ze naar ondiep water te leiden."

 

Het zijn net de vernieuwende en samenwerkende zorgorganisaties.

Het is opmerkelijk hoe het gedrag van bestuurders en hun management hiervan soms overeenkomt

 

De Blauwe Biotoop neemt je mee van de rode oceanen van concurrentie en bloed naar de blauwe kwaliteitssamenleving van harmonie en samenwerking. Van de rode soms narcistoïde bestuurder naar de blauwe samenwerkende draagkracht. Van persoon naar systeem. Van systeem naar samenleving. Van verlies naar winst. Van geloof in elkaar naar een daadwerkelijke cultuurdiverse zorg- en duurzame bedrijfsvoering.